Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

„Proiectăm verde pentru sustenabilitate și biodiversitate”

Centrul de Documentare Europeană pentru Analiza de Marketing în  Industrie și Agricultură (CDEAMIA), cdeamia.wix.com/ro, al Universității „Dunărea de  Jos” din Galați, Facultatea de Inginerie și Agronomie Brăila, coordonat de dr.ec. Daniela Zeca, a organizat în zilele de 24 și 25. 06. 2015 o deplasare a studenților și a cadrelor didactice  din Facultatea de Inginerie și Agronomie din Brăila în Situl Balta Mică a Brăilei, protejat prin Convenția Ramsar (The Ramsar Convention on Wetlands) ca zonă umedă de importanță internațională.

Vizitarea Rezervației Naturale Balta Mică a Brăilei  consolidează hotărârea studenților și a cadrelor didactice din cadrul Facultății de Inginerie și Agronomie din Brăila de a avea  noi abordări, în pas cu cerințele viitorului, în proiectarea echipamentelor. Adaptarea tehnologiei astfel încât progresul să nu avarieze mediul este un aspect vital pentru  asigurarea calităţii vieţii,  ce va asigura competitivitatea atât în mediul educațional, cât și în cel economic.

„Dezvoltarea verde reprezintă păstrarea mediului peste contextele economice şi culturale. Obiectivul general al dezvoltării sustenabile este acela de a găsi un optim de interacțiune și compatibilitate a patru sisteme: economic, uman, ambiental și tehnologic, într-un proces dinamic și flexibil de funcționare”, după cum afirmă dr. ec. Daniela Zeca, amintind, totodată, că moto-ul sub care s-a desfășurat deplasarea în situl Balta Mică a Brăilei este: „Proiectăm verde pentru sustenabilitate și biodiversitate”.

Avem, la câțiva kilometri de Galați, o rezervație naturală ce poate rivaliza cu succes cu Delta Dunării. Din păcate, însă, ea nu este nici cunoscută, nici exploatată turistic așa cum ar trebui. Demersul Centrului de Documentare Europeană pentru Analiza de Marketing în  Industrie și Agricultură tocmai acest lucru vizează: găsirea de modalități prin care să atragem atenția asupra acestor bogății naturale, păstrându-le, însă, frumusețea și farmecul natural.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved