Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Proiectul intitulat „Programe de master inovative pentru viitorii profesioniști” a ajuns la final

Miercuri, 11 noiembrie 2015, de la ora 12.00 a avut loc conferința de închidere a proiectului intitulat „Programe de master inovative pentru viitorii profesioniști”, POSDRU/156/1.2/G/142055, implementat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Asociația Alternative pentru Performanțe (ALPER) din București și S.C. Industrial Software S.R.L. Sibiu. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013” – „Investește în oameni!”. La eveniment au fost prezenți atât reprezentanții universității și ai partenerilor, studenții din grupul țintă și reprezentați ai mediului de afaceri.

Încă de la început, proiectul a avut ca scop îmbunătățirea calității și relevanței pe piața muncii a 11 programe de studii universitare de masterat, care să ducă ulterior la sporirea accesului tinerilor la o educație universitară performantă, centrată pe student. Odată cu implementarea acestui proiect au fost actualizate planurile de învățământ ale celor 11 programe de master și au fost extinse oportunitățile de învățare prin implementarea de resurse interactive și instrumente de învățare de tip e-learning pentru mai mult de 360 studenți înscriși în cadrul celor 11 programe de master.

Flexibilizarea ofertei de formare a studenților prin dezvoltarea unei comunități online de învățare și documentare, care sa pună la dispoziția celor interesați resurse și materiale digitale relevante pentru domeniile celor 11 programe de master.

Un alt obiectiv deosebit de important pe care și l-a propus acest proiect este consolidarea competențelor profesionale a 30 persoane, personal didactic implicat în dezvoltarea programelor universitare, în dezvoltarea de curricule moderne și relevante pentru o piață a muncii flexibilă și incluzivă.

Beneficiile pentru grupul țintă sunt multe, dar cele mai importante vizează accesul facil și în timp real al studenților la informații din sistem, atractivitate crescută a ofertei educaționale prin încorporarea de elemente inovative online, dar și o interactivitate ridicată între studenți și profesori la nivelul proceselor și activităților educaționale. În plus, studenții pot avea acces de la distanță și audiență crescută, cuprinzând și cursanții care nu pot participa la clasele din sistemul tradițional.

În cadrul acestui proiect a fost dezvoltată  și implementată o platformă colaborativă și de documentare, care va asigura creșterea calității comunicării între studenți, profesori și mediul de afaceri. Platforma colaborativă va conține o bibliotecă virtuală, o zonă de comunitate online, facilități de publicare de știri și evenimente, dar și facilități de creare de pagini web personalizate pe care firmele vor putea publica prezentări.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved