Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Proiectul „Practica în studenție – Garanția unui loc de muncă” a ajuns la final

Sala de conferințe a hotelului „Dunărea” din Galați a fost neîncăpătoare pentru studenții, coordonatorii de practică, tutorii și reprezentanții firmelor partenere pentru practică în cadrul proiectului „Practica în studenție – Garanția unui loc de muncă”, duminică, 29 noiembrie, la conferința de încheiere a proiectului.

Conferința marchează  finalul etapei operaționale a proiectului în discuție, la eveniment participând, alături de reprezentanți ai beneficiarului, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, și reprezentanți ai partenerului strategic, SC Avangarde Tehnologies SA.

Conferința s-a dorit un moment de bilanț, dar și de evaluare a impactului proiectului asupra studenților în particular, dar și asupra comunităților din care aceștia provin, în general. Astfel, s-a observat că toți indicatorii proiectului au fost atinși, că toți cei 360 de studenți care au făcut parte din grupul – țintă al proiectului au efectuat stagiile de practică, respectiv, că, în funcție de localitățile din care provin, proiectul a fost diseminat atât în județul Galați, cât și în Vrancea, Vaslui, Brăila, Tulcea, Buzău și chiar Brașov.

Managerul de proiect, lect. dr. Camelia Frigioiu, a subliniat nu doar avantajele imediate ale proiectului (subvenții de practică și premii pentru cele mai bune proiecte), ci și cele pe termen lung, materializate în angajarea, înainte de încheierea stagiilor, a peste 25 de studenți. S-a vorbit, de asemenea, despre dezbaterile desfășurate în cadrul workshopurilor de la Tulcea și de la Buzău, despre vizitele la agenții economici la care studenții nu făcuseră practică.  Impactul asupra studenților a fost, de asemenea, pozitiv, căci, pe lângă studenții selectați în grupul-țintă, au existat solicitări și din partea altor categorii de tineri studioși, care nu puteau fi cuprinși în proiect, nefiind eligibili pentru activitățile acestuia.

Proiectul „Practica în studenție – Garanția unui loc de muncă” s-a desfășurat în perioada iulie – decembrie, având o valoare de peste 1,8 milioane de lei. El și-a propus să-i sprijine pe studenți în obținerea unui loc de muncă, prin efectuarea de stagii de practică în mediul economic real, la 25 de agenți economici cu care Universitatea „Dunărea de Jos” a încheiat parteneriate de practică. Numărul orelor de practică din planul – cadru al studenților a fost astfel suplimentat, contactul direct cu angajatorii potențiali oferindu-le studenților posibilitatea de a-și demonstra competențele și de a se angaja.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved