Proiectul „Practica în studenție – Garanția unui loc de muncă” a ajuns la final
Sala de conferințe a hotelului „Dunărea” din Galați a fost neîncăpătoare pentru studenții, coordonatorii de practică, tutorii și reprezentanții firmelor partenere pentru practică în cadrul proiectului „Practica în studenție – Garanția unui loc de muncă”, duminică, 29 noiembrie, la conferința de încheiere a proiectului.
Conferința marchează finalul etapei operaționale a proiectului în discuție, la eveniment participând, alături de reprezentanți ai beneficiarului, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, și reprezentanți ai partenerului strategic, SC Avangarde Tehnologies SA.
Conferința s-a dorit un moment de bilanț, dar și de evaluare a impactului proiectului asupra studenților în particular, dar și asupra comunităților din care aceștia provin, în general. Astfel, s-a observat că toți indicatorii proiectului au fost atinși, că toți cei 360 de studenți care au făcut parte din grupul – țintă al proiectului au efectuat stagiile de practică, respectiv, că, în funcție de localitățile din care provin, proiectul a fost diseminat atât în județul Galați, cât și în Vrancea, Vaslui, Brăila, Tulcea, Buzău și chiar Brașov.
Managerul de proiect, lect. dr. Camelia Frigioiu, a subliniat nu doar avantajele imediate ale proiectului (subvenții de practică și premii pentru cele mai bune proiecte), ci și cele pe termen lung, materializate în angajarea, înainte de încheierea stagiilor, a peste 25 de studenți. S-a vorbit, de asemenea, despre dezbaterile desfășurate în cadrul workshopurilor de la Tulcea și de la Buzău, despre vizitele la agenții economici la care studenții nu făcuseră practică. Impactul asupra studenților a fost, de asemenea, pozitiv, căci, pe lângă studenții selectați în grupul-țintă, au existat solicitări și din partea altor categorii de tineri studioși, care nu puteau fi cuprinși în proiect, nefiind eligibili pentru activitățile acestuia.
Proiectul „Practica în studenție – Garanția unui loc de muncă” s-a desfășurat în perioada iulie – decembrie, având o valoare de peste 1,8 milioane de lei. El și-a propus să-i sprijine pe studenți în obținerea unui loc de muncă, prin efectuarea de stagii de practică în mediul economic real, la 25 de agenți economici cu care Universitatea „Dunărea de Jos” a încheiat parteneriate de practică. Numărul orelor de practică din planul – cadru al studenților a fost astfel suplimentat, contactul direct cu angajatorii potențiali oferindu-le studenților posibilitatea de a-și demonstra competențele și de a se angaja.