Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

„Războiul roboților” la Facultatea de Inginerie

Departamentul Ingineria Fabricaţiei, din cadrul Facultăţii de Inginerie - Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi organizează duminică, 7 iunie 2015, între orele 9.00-16.00, în corpul D al facultății, cea de-a treia ediţie a competiţiei regionale de robotică educațională World Robot Olympiad™ Galaţi 2015.

Organizatorii urmăresc antrenarea unui număr cât mai mare de tineri, cu scopul de a le stimula şi dezvolta creativitatea şi spiritul inovativ în domeniile ştiinţei, tehnicii şi tehnologiei, mecatronicii şi roboticii educaţionale. Tinerii vor avea ocazia să dea frâu liber imaginaţiei în dezvoltarea, construirea şi programarea unor aplicaţii robotizate ingenioase cu ajutorul produselor LEGO® MINDSTORMS™ (RCX, NXT sau EV3).

Competiţia reuneşte echipe formate din 1-3 elevi pe categorii de vârstă, între 8 şi 19 de ani, care se vor confrunta, în cadru organizat, într-un concurs de creativitate tehnică. În mod similar anilor anteriori, categoriile competiționale sunt STANDARD și CREATIVITATE. La categoria Standard 1 - Primar pot participa tineri cu vârsta mai mică de 13 ani, la categoria Standard 2 - Gimnaziu pot participa tineri cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani iar la Standard 3 – Liceu, tineri cu vârste cuprinse între 16 ani și 20 ani, în anul competiţiei. Începând cu anul 2014, competiţia naţională World Robot Olympiad™ a fost introdusă în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale (CAEN), Domeniul Tehnic.

Câștigătorii etapei regionale se vor califica pentru faza națională organizată la București, organizată în data de 13 Iunie 2015 iar câștigătorii competiției naționale vor participa la olimpiada mondială organizată la Doha – Qatar, în perioada 6-8 noiembrie 2015. Programul de desfăşurare al probelor de concurs, regulamentul de participare şi materialele necesare înscrierii echipelor în competiţie se vor afişa pe adresa http://www.wroromania.ro și sunt disponibile in limba engleză pe adresa http://www.wro2015.org.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved