Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Recital vocal-instrumental și poetic susținut de Ansamblul „Psalterion”

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, la propunerea Facultății de Arte, vă invită în data de 11.05.2014, ora 13.00, la Biserica Romano-Catolică, să audiați recitalul vocal-instrumental și poetic susținut de Ansamblul „Psalterion” cu participarea unor actori de la Teatrul Muzical „Nae Leonard” și Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați.

Veți audia genuri muzicale celtice, renascentiste, baroce, romanțe rusești precum şi prelucrări din muzica ușoară. Muzica se va împleti cu rostirea poetică, în încercarea de a celebra spiritul Sărbătorilor Pascale și de a comemora trecerea în neființă a scriitorului columbian Gabriel Garcia Marquez. Se va cânta la instrumente arhaice precum blockflote (flaut dulce din perioada Barocă) și psalterion (instrument din practica muzicală a Evului Mediu, prezent atât în varianta cu arcuș, precum și în varianta cu corzi ciupite).

Elementele inedite ale acestui recital constau în combinațiile instrumentale, reducțiile realizate din muzica orchestrală pentru ansambluri de 3 chitare și oboi, abordarea unor partituri din muzica de film, adaptări din muzica celtică cu prezentarea unor șlagăre ale muzicii ușoare, pasionante arii de curte și romanțe rusești, dar și recitarea unor poezii cu ușoare momente teatralizate, dublate în surdină de improvizații instrumentale diafane. Ambianța deosebită și sonoritatea de excepție a lăcașului de cult vor pune în valoare timbrele sonore delicate specifice acestor instrumente. Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag!



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved