Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Reorganizare la Mecanică

Facultatea de Mecanică din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos" s-a reorganizat înainte de începerea noului an universitar. Reforma din interiorul acestei structuri are ca scop alinierea la standardele europene şi nu numai ale învăţământului ingineresc.

„Din 6 catedre, câte aveam până acum, am rămas cu 4. Patru dintre ele au fost comasate în două, în timp ce restul au fost reorganizate", a declarat decanul Facultăţii de Mecanică, prof. dr. Cătălin Fetecău.

Astfel, prin unificarea Catedrei de TCM cu cea de Robotică şi Sudare a rezultat o nouă catedră, care va fi denumită Tehnologii şi Sisteme Integrate de Fabricaţie.

De asemenea, Catedra de Grafică, Mecanisme şi Toleranţe şi catedra de Organe de Maşini s-au unit pentru a forma „Catedra de Organe de Maşini şi Grafică".

În plus, Catedra de Termotehnică şi Maşini Termice a devenit Catedra de Sisteme Termice şi Ingineria Mediului, iar Catedra de Mecanică şi Rezistenţa Materialelor s-a transformat în Catedra de Mecanică Aplicată.

„Facultatea de Mecanică este într-un amplu proces de reorganizare, în acord cu facultăţile similare din Europa, Canada şi Statele Unite. Prin aceste decizii am încercat să coagulăm o serie de colective de cercetare performante. În plus, reorganizarea înseamnă chiar şi o economie de natură financiară", a explicat decanul Cătălin Fetecău.

Cheia se află la absolvenţi

De exemplu, una dintre catedrele nou formate, cea de Tehnologii şi Sisteme Integrate de Fabricaţie (TeSIF), „are ca obiectiv primordial formarea unor manageri ai dezvoltării de noi produse competitive, lucru vital pentru economia românească, în contextul globalizării acesteia. Fiecare dintre noi doreşte să cumpere produse de calitate, lucru la care produsele româneşti suferă, şi ne punem întrebarea cine ar trebui să ştie cum să le proiecteze în aşa fel încât să ne satisfacă pe fiecare dintre noi şi, în acelaşi timp, să aducă profit companiilor producătoare".

„Cheia se află la acei specialişti, absolvenţi de facultate, care ştiu să îmbine cu succes dezvoltarea de produse, fabricaţia în sine, aplicarea unor standarde de calitate, programare software, marketing şi, foarte important, măsurarea satisfacţiei clienţilor şi reproiectarea produsului. Acestea sunt discipline ale programelor noastre de pregătire", a explicat noua şefă a catedrei nou-formate, prof. dr. Mihaela Banu.

Reorganizarea de la Facultatea de Mecanică nu va afecta în vreun fel activitatea cu studenţii şi nici admiterea din această toamnă. Pentru sesiunea septembrie, „Mecanica" pune la dispoziţia candidaţilor 50 de locuri la buget şi 33 la taxă.




 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved