Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Reuniune internațională la Departamentul de Calculatoare și Tehnologia Informației

Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică, prin Departamentul de Calculatoare și Tehnologia Informației, a organizat în perioada 11-12 aprilie 2016 un workshop pe tema dezvoltării de programe și de standarde pentru instruirea formatorilor din domeniile tehnice.

Workshop-ul  a avut loc în cadrul proiectului CertiVet, finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+, Acțiunea KA2 - „Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici". Proiectul CertiVet, derulat pe 2 ani, reuneşte mai multe echipe de cadre didactice și de cercetători din Polonia, Franța şi România, - reprezentată prin Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.
 
Obiectivul principal al proiectului Certivet este îmbunătățirea calității procesului de formare a formatorilor din învățământul tehnic și vocațional, prin crearea de programe de instruire  moderne, în concordanță deplină cu Cadrul European al Calificărilor (EQF - European Qualification Framework). Metodologia și standardele realizate prin cooperarea dintre instituțiile partenere în acest proiect se încadrează în acțiunea de compatibilizare a învățământului tehnic și vocațional din țările membre UE.
Contribuția Universității în proiect s-a manifestat atât la dezvoltarea standardelor cât și în ceea ce privește crearea suportului necesar pentru experimentări: o platformă informatică pentru comunicarea educațională. Platforma educațională va stoca materialul pedagogic, va permite realizarea de lecții pilot în cadrul proiectului, iar ulterior va fi utilizată ca instrument curent de lucru și suport pedagogic în instituțiile partenere.

Workshop-ul s-a desfășurat la Departamentul de Calculatoare și Tehnologia Informației, în spațiul Laboratorului pentru Inovare și Creativitate realizat la departament prin intermediul unui alt proiect european, i-Lab 2.

Mai multe detalii despre proiectul european CertiVet la adresa www.certivet.eu.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved