Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Revederea Venerabililor, la 58 de ani de la absolvire

Vineri, 13 mai 2016, începând cu ora 10.00, la Facultatea de Arhitectură Navală (Corp L, Bazinul de carene, Campusul Științei), sub genericul Revederea absolvenților venerabili, va avea loc o întâlnire de suflet. Promoția 1953-1958 a Institutului Politehnic din Galați se va reuni la 58 de ani de la absolvire.

Și-au anunțat prezența 19 foști colegi de promoție: 9 de la Nave, 5 de la Exploatarea Navelor și Porturilor, 3 de la Utilaj pentru industria alimentară și 2 de la Piscicultură și tehnica pescuitului.  

1958  a reprezentat, pentru fiecare dintre venerabilii acestei promoții, punctul de plecare în viaţă spre a-și împlini destinul şi spre a contribui, fiecare după priceperea şi harul său, ca profesori, proiectanţi, ingineri de execuţie sau exploatare, ori  manageri,  la  dezvoltarea industriei românești.

Cinci dintre acești colegi de promoție și-au legat numele de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, fiind profesori de referință în istoria instituției: Ion Bidoae, Ion Ioniță, Dumitru Răileanu, Constantin Iosifescu și Alexandru Vasile. Alți trei au activat ca dascăli la universitatea gălățeană pentru o perioadă mai scurtă, de numai doi ani: Eugen Ionescu, Petrache Ciucă și Ion Bodea.

La întâlnirea de vineri se va face o trecere în revistă a activității profesionale a tuturor celor prezenți și vor fi înmânate diplome de excelență pentru „anduranța” dovedită în întreaga activitate dedicată profesiei de inginer. Absolvenții promoției 1958 a Institutului Politehnic din Galați fac parte dintr-o generație de aur,  pionieri ai industriei navale gălățene, iar faptul că  în tot acest timp s-au reîntâlnit din cinci  în cinci ani, iar acum, din doi în doi ani, nu  este decât o dovadă în plus a coeziunii și prieteniei durabile dintre foștii colegi.

Următoarea reîntâlnire va avea loc în 2018. Le dorim să-i țină Dumnezeu sănătoși!



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved