Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

S-au acordat primele diplome de Inginer Sudor International/European (IWE/EWE)

Departamentul de Ingineria Fabricației al Facultății de Mecanică din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi a organizat workshop-ul „Progrese în fabricarea şi controlul produselor din materiale polimerice" - Ediţia a V-a, în colaborare cu SC Industrial Parc SRL. Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul Facultăţii de Mecanică din Str. Domnească nr. 111, Corp B, sala B32 pe data de 28 martie 2013, începând cu ora 9.00. La eveniment au participat tineri studenţi, masteranzi, doctoranzi, tineri cercetători şi specialişti din mediul industrial.

În cadrul festiv al workshop-ului s-au înmânat diplome absolvenţilor primului curs de Inginer Sudor Internațional / European (IWE/EWE) organizat de Asociaţia de Sudură din România - ASR FormPers în colaborare cu Departamentul de Ingineria Fabricaţiei, curs derulat în perioada octombrie 2011 - septembrie 2012. În urma examenului de evaluare susţinut în faţa Comisiei de Examinare a ASR CertPers din septembrie 2012, au obţinut diplomele de Inginer Sudor Internaţional / European următorii absolvenţi:

  • Ing. Adrian ANTOHE – Vard / Fincantieri (fost STX Brăila);
  • Ing. Mihaela CRĂCIUN - Portul Bazinul Nou SA Galaţi;
  • Ing. Daniel LEVARDĂ – Vard / Fincantieri (fost STX Brăila);
  • SL dr. ing. Luigi Renato MISTODIE – Facultatea de Mecanică;
  • Ing. Mihaiel NANU – DAMEN SHIPYARDS Galaţi;
  • As. dr. ing. Carmen Cătălina RUSU – Facultatea de Mecanică.

Personalul sudor deţinător al diplomei de inginer sudor internaţional sau european este calificat pentru a desfăşura activităţi de coordonare a sudării în conformitate cu cerinţele standardului SR EN ISO 14731 (Coordonarea sudării. Sarcini şi responsabilităţi). Diploma de inginer sudor internaţional sau european  este menţionată, de asemenea, în standardul SR EN ISO 3834 (Cerinţe de calitate pentru sudarea prin topire a materialelor metalice).

Cursul a fost structurat pe 3 părţi cu o durată totală de 441 ore, astfel:

  • Partea I (pregătire teoretică, 88 ore);
  • Partea a II-a (instruire practică, 60 ore);
  • Partea a III-a (pregătire teoretică, 293 ore).

Prima parte a cursului s-a derulat prin învăţământ la distanţă, iar partea a III-a în sistem de videoconferinţă, în zilele de vineri după amiaza şi sâmbătă dimineaţa. În felul acesta cursanţii au putut participa la orele de pregătire teoretică în diferite orașe din ţară (Brașov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Ploieşti, Sibiu sau Timişoara), fără a fi scoşi din producţie pe perioada cursului. Partea a II-a (pregătirea practică) a fost realizată în acelaşi loc cu pregătirea teoretică. Programa analitică pentru instruirea teoretică a cuprins următoarele capitole:

  • Procedee şi echipamente de sudare şi tăiere (arcul electric la sudare, surse de sudare / tăiere, sudare MIG/MAG şi WIG, simbolizare consumabile, procedee de îmbinare a materialelor plastice etc.) - 90 ore
  • Materiale şi comportarea lor la sudare (simbolizare oţeluri conform SR EN 10020, oţeluri nealiate, slab aliate, cu granulaţie fină, cauzele fisurării oţelurilor şi metode de remediere/prevenire etc.) - 115 ore
  • Construcţie şi proiectare (tipuri de încărcare şi comportarea structurilor sudate, rosturi la sudare – alegerea formei şi a dimensiunii, elemente de mecanica ruperii etc.) - 62 ore
  • Fabricaţie şi aplicaţii inginereşti (sisteme de calificare şi certificare a sudorilor, sarcinile şi responsabilităţile coordonatorului sudării, nivele AQ, examinarea sudurilor: vizuală, lichide magnetice, pulberi magnetice, RX, US etc.) - 114 ore.

Lectorii şi membrii comisiei de evaluare finală au fost selectaţi dintre specialiştii cu recunoaştere naţională şi internaţională în domeniul Ingineriei Sudării, atât din instituţii de învăţământul superior cât şi din mediul industrial.




 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved