Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Samira Cook a prezentat la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor modele de antreprenoriat de succes

La iniţiativa Ambasadei SUA, în cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor a avut loc joi, 10 aprilie 2014 o prelegere susţinută de Samira Cook, expert în antreprenoriat, promovarea femeilor de afaceri și sprijinirea afacerilor mici și mijlocii.

Samira Cook este vicepreședinte pentru dezvoltare în afaceri al Coaliției Naționale Comunitare de Reinvestiții (NCRC) unde coordonează patru centre de dezvoltare a afacerilor pentru femei antreprenor, pentru minorități și pentru companiile mici în Washington DC, Manhattan şi New York. De asemenea, Samira Cook în calitate de director fondator al Centrul de Afaceri pentru Femeile Antreprenor din Washington DC, sprijină femeile de afaceri prin training, consultări individuale, mentorat și alte mijloace de dezvoltare a afacerilor acestora prin oportunitati de achiziții guvernamentale și export.

Tematica prelegerii a vizat modul în care se poate iniția o afacere,  modelele de urmat și competiția existentă în acest domeniu, aspecte despre planificare financiară, management și marketing.

Studenţii economişti prezenţi la eveniment au participapat activ la discuţii şi s-au exprimat în legătură cu cele mai actuale teme de interes privind oportunităţile locale de antreprenoriat.

Doamna Cook a subliniat că preponderenţa femeilor-student din facultățile de economie din România ne lasă să concluzionăm că, peste 10 ani, economia României va fi influențată hotărâtor de femeile-antreprenor și de femeile-economist din funcțiile de conducere. Ca atare, trebuie acordată atenție dezvoltării  profesionale dar, mai ales, dezvoltării personale a studentelor de la facultățile de economie, în sesnsul întăririi încrederii în propria valoare și în capacitatea de a iniția și dezvolta o afacere.

De asemenea, a fost subliniat rolul cooperării între femeile antreprenor în susținerea reciprocă a afacerilor proprii, dând în acest sens exemplul femeilor antreprenor din SUA, unde acestea preferă să conducă afaceri mici și mijlocii, furnizoare în special servicii de asistență.

În concluzie doamna Cook consideră că antreprenoriatul feminin din România este deja pe drumul cel bun, luând în considerare numărul mare de femei care, tot mai mult, își valorifică potențialul în afaceri și funcții de conducere.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved