Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Școală de vară pentru studenții de la specializarea Sisteme și Echipamente Termice

În perioada 8-12 iulie 2013 se va desfășura la Galați Școala de vară pentru studenții de la specializarea Sisteme și Echipamente Termice din diferite centre universitare (Cluj, Iași, Brașov, Timișoara, București și Galați). Școala de vară este organizată de Asociația Frigotehniștilor și Criogeniștilor din România (AFCR - www.criofrig.ro), o organizație profesională din care fac parte persoane fizice și juridice cu activitate în domeniul frigotehniei și criogeniei. Această organizație are sediul în cadrul Facultății de Mecanică din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și are ca membri cadre didactice universitare și firme din întreaga țară.

Un obiectiv important al acestei acțiuni este acela de a atrage în asociație și studenți care urmăresc să realizeze o carieră profesională în domeniul frigului. Un prim pas în realizarea acestui obiectiv este organizarea acestei școli de vară.

Programul constă în prelegeri susținute de cadre didactice universitare și specialiști de la firmele de profil din România, precum și vizite la obiective industriale din orașul Galați. La festivitatea de deschidere a acțiunii, care va avea loc luni, 8.06.2013 ora 9.00, în amfiteatrul D 12 din incinta corpului D al Facultății de Mecanică, vor participa, pe lângă cadre didactice din centrele universitare menționate mai sus, și trei personalități unanim recunoscute pe plan național și mondial:
• Academicianul Marius Peculea, Doctor Honoris Causa al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, unul dintre promotorii obținerii apei grele în România, expert al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) de la Viena, în Franța și Indonezia;
• Prof. dr. ing. Florea Chiriac, doctor honoris causa al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, președinte de onoare al AFCR,  Membru al Societății Americane de Ingineri pentru Încălziri, Frig și Aer Condiționat (ASHRAE), Reprezentant al României la Federația Europeană de Frig și Aer Condiționat (REHVA);
• Prof. dr. ing. Constantin Iosifescu, una din personalitățile care a participat activ la înființarea primei specializări de frigotehnie din țară în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prima promoție de frigotehniști finalizând cursurile în anul 1965.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved