Seminar științific al rețelei interdisciplinare INPOLDE
Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați, România, în parteneriat cu Institutul de Zoologie și Institutul de Geologie și Seismologie, Academia de Științe a Moldovei, Chișinău, și Centrul Științific Ucrainean pentru Ecologia Mării din Odesa, Ucraina, a organizat în perioada 12-13 decembrie 2014 un schimb de experiență și al treilea seminar științific al rețelei interdisciplinare INPOLDE create în cadrul proiectului MIS ETC cod 1676, „Cooperare interdisciplinară transfrontalieră pentru prevenirea dezastrelor naturale și reducerea poluării mediului în Euroregiunea Dunărea de Jos”.
Grupul țintă al seminarului a fost format din membrii echipei de cercetare a proiectului, tehnicieni, doctoranzi, masteranzi și studenți de la programele de licență din domeniul Știința Mediului. La eveniment au participat 15 specialiști și tineri cercetători din Republica Moldova și Ucraina. În cadrul schimbului de experiență au fost discutate aplicațiile metodelor analitice moderne de cercetare a mediului - spectroscopia de absorbție atomică (AAS) și în infraroșu cu transformată Fourier (FT-IR) - precum și influența poluanților organici persistenți și a metalelor grele asupra stării ecosistemelor acvatice și terestre și a sănătății populației.
Pentru informații suplimentare vă rugăm să contactați managerul de proiect, doamna profesor doctor Antoaneta Ene, Facultatea de Științe și Mediu, Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați, aene@ugal.ro.
Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de statele participante în program.