Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Sesiune de informare - „Primul pas către mobilitatea forței de muncă în Olanda”

La sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați a avut loc , pe 15 ianuarie, sesiunea de informare intitulată „Primul pas către mobilitatea forței de muncă în Olanda”, organizată de Ambasada Olandei în România, în colaborare cu instituția gazdă. Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu privind mobilitatea forței de muncă. Din partea Ambasadei Olandei la București au participat domnul Geert Jan Buisman, coordonatorul rețelei regionale de consilieri pentru afaceri sociale, cu responsabilități în domeniul mobilității forței de muncă  în România, Polonia și Bulgaria, precum și doamna Rodica Cărăușu, în calitate de policy officer social affairs.

Prima parte a evenimentului a cuprins o întâlnire cu reprezentanți ai instituțiilor și ai autorităților locale, ai sindicatelor și ai patronatelor, ai unor organizații neguvernamentale relevante, ai rețelelor europene de  informare, precum și ai Centrului Europe Direct Enterprise Europe Network. Cei prezenți au căutat  împreună soluții, astfel  încât  persoanele din județul Galați,  aflate în căutarea unui loc de muncă în Olanda,  să poată avea acces la informații pentru  a lua decizia corectă, în cunoștință de cauză, să își cunoască atât drepturile, cât și obligațiile, să pună  în balanță, deopotrivă, riscurile și oportunitățile atunci când aleg să lucreze în Olanda. Scopul campaniei este de a deschide apetitul românilor pentru informare, pentru a evita situațiile nedorite. Pentru informații privind locurile de muncă din Olanda și nu numai, gălățenii – atât cei din mediul urban, cât și cei din mediul rural – pot beneficia de consilierea specialiștilor din cadrul organizației guvernamentale  EURES (EURopean Employment Services) -  rețeaua serviciilor publice de ocupare europene.

Partea a doua  a sesiunii de informare a cuprins o întâlnire a reprezentanților Ambasadei Olandei la București și ai instituției gazdă cu  solicitanți de locuri de muncă  în această țară. S-au detaliat aspecte legate de  piața muncii din Olanda. Organizatorii au distribuit broșuri,  în limba română,  având genericul „Nou în Olanda”, un ghid ce cuprinde tot ce trebuie să știe un muncitor imigrant european.

A fost, așa cum spune și titlul sesiunii, doar un prim pas către mobilitatea forței de muncă în Olanda, reprezentanții ambasadei asigurându-i pe cei prezenți că vor urma și alte acțiuni în cadrul aceluiași proiect.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved