Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

SPECIALIZAREA FARMACIE ARE SEDIU NOU

 

Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi a început semestrul al doilea al acestui an universitar într-un sediu nou. Corpul de clădire proaspăt renovat şi reabilitat este destinat specializării de Farmacie din cadrul facultăţii şi cuprinde 3 săli de curs, între care un amfiteatru cu 300 de locuri aflat, deocamdată, în curs de amenajare, 17 laboratoare complete pentru toate disciplinele specializării.

„A fost o idee a domnului rector, pusă în practică cu banii universităţii şi, parţial, ai ministerului. Am dovedit, astfel, că atunci când există iniţiativă, există şi posibilitatea ca, pornind de la zero, să faci ceva pentru tineri, pentru viitor. Iată că prima promoţie de farmacişti va absolvi în vara acestui an într-un sediu complet specializat pentru Farmacie. Era necesar, întrucât dacă primii doi ani de studiu se desfăşoară în cadrul laboratoarelor de la Facultatea de Ştiinţe, următorii sunt planificaţi exclusiv pentru spaţiile nou create." - prof.dr. Aurel Nechita, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie.

„Este un moment de victorie pentru noi şi un motiv de bucurie cel puţin din două motive. Unu, pentru că universitatea a reuşit să se ridice la nivelul aşteptărilor studenţilor de la Medicină şi Farmacie şi sperăm că am răspuns aşa cum trebuie şi cum este firesc. Şi doi, pentru că aceasta este prima clădire care intră în patrimoniul universităţii şi care a fost obţinută exclusiv din fondurile proprii ale universităţii, restul clădirilor fiind, în general, de la stat. Suntem bucuroşi că am adăugat încă un spaţiu de învăţământ universităţii. Mulţumim Domnului că am putut face acest lucru, mulţumim facultăţii că a vegheat ca investiţia să se facă în cele mai bune condiţii. Cel mai important lucru pentru noi este ca pregătirea studenţilor să fie cel puţin la nivelul existent în alte facultăţi de profil din ţară." - prof.dr.ing. Viorel Mînzu, rectorul Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi.

Întreaga investiţie se ridică la aproximativ 4 milioane de euro.




 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved