Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Stagii de practică inovatoare pentru 180 de studenți de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

La Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați s-a desfășurat, pe 8 septembrie, conferinţa de lansare a proiectului intitulat „Sprijinirea tranziţiei studenţilor către piaţa muncii, prin stagii de practică inovatoare în regiunea Sud-Est". Partenerii proiectului sunt: Fundaţia SATEAN în calitate de solicitant, Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi, Asociaţia European Academy Bucureşti şi Asociaţia UMBRIA Training Center Italia – în calitate de parteneri. Obiectivul general al proiectului vizează facilitarea tranziţiei de la universitate la piaţa forţei de muncă pentru cel puţin 180 de studenţi înmatriculaţi în sistemul de învăţământ superior, în regiunea de dezvoltare Sud-Est, din două facultăți - Arhitectură Navală, respectiv Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică.

În cadrul proiectului, 140 de studenţi vor efectua stagii de practică națională la o serie de firme din Galaţi şi Brăila, precum: Şantierul Naval Damen Galaţi, Plasma SRL Galați, VARD Brăila, Maritime Interior Brăila, SMC Manager Galați, iar pentru alţi 40 de studenţi proiectul le asigură un stagiu de practică de două săptămâni la o serie de firme din Ancona, Italia, în domeniul construcţiilor de iahturi de lux.

Studenţii vor beneficia de subvenţii în valoare de 10 lei/oră pentru participarea la stagiile de practică atât în ţară cât şi în Italia. Proiectul îşi propune un schimb de experienţă şi de bune practici transnaţionale aferente măsurilor şi serviciilor de facilitare a tranziţiei de la universitate la piaţa forţei de muncă, crearea unei reţele teritoriale strategice cu operatorii economici, potenţialii parteneri de practică şi activităţi de sensibilizare a acestora, atât pe perioada derulării proiectului cât şi în viitor, precum şi organizarea şi îmbunătăţirea serviciilor de orientare şi consiliere profesională (servicii de consiliere în carieră) pentru studenţii universităţii gălățene.

Vorbind despre importanța proiectului, prorectorul Toader Munteanu a subliniat, la deschidere: „Sunt aproape zece ani de când suntem supuși unor evaluări, în principal din partea Agenției de Asigurare a Calității (ARACIS), iar aceste evaluări au scos în evidență, de fiecare dată, aceeași deficiență a învățământului universitar: absolvenții nu sunt suficient de bine pregătiți pentru piața muncii. Proiectul de față are două componente: o practică propriu-zisă, pe care o fac studenții, atent monitorizată  atât de noi cât și de angajatori, iar a doua componentă, foarte importantă, este aceea că pentru prima oară, în colaborare cu angajatorii, colegii din proiect vor să îmbunătățească curricula pentru practică”.

Coordonatorul de proiect, Giuseppe Empoli, vicepreședintele Fundației SATEAN Brăila, consideră că prin stagiile de practică studenții sunt cei care aduc o componentă inovatoare în cadrul agenților economici: „Activitatea unei întreprinderi fiind focusată doar pe producție, primirea unor studenți reprezintă un prilej foarte bun pentru a revizui procesele interne de producție, aduce un aer proaspăt în întreprindere. O unitate economică nu poate să aștepte ca o societate de consultanță să-i îmbunătățească procesele interne”, a declarat Giuseppe Empoli.

În opinia responsabilului de proiect în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Ciprian Vlad, cel mai mare avantaj al acestui proiect în constituie, pentru studenți, cunoașterea și dezvoltarea personală, gestionarea eficientă a capacităților intelectuale și afective, pe care tinerii le vor putea folosi ulterior în găsirea unui loc de muncă potrivit calităților fiecăruia.

Perioada stagiului extern este între 21 septembrie și 2 octombrie 2015, iar la întoarcere, participanții vor constitui subiectul unei conferințe de presă, pentru a prezenta feedback-ul cu privire la stagiul de practică transnațional. Precizăm că valoarea totală a proiectului este de 1.912.104 lei, iar termenul de finalizare este 31 decembrie 2015.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved