ŞTIINŢA ŞI INGINERIA ALIMENTELOR – LIDER NAŢIONAL ÎN DOMENIU
Decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi, prof.dr.ing. Petru Alexe, a primit încă un titlu de Doctor Honoris Causa, de data aceasta din partea Universităţii „Ştefan cel Mare" din Suceava, pentru contribuţiile deosebite în domeniul Industriei Alimentare româneşti şi pentru eforturile depuse în dezvoltarea învăţământului şi cercetării ştiinţifice în Inginerie Alimentară la Suceava.
„Comunităţii academice sucevene îi este binecunoscută personalitatea profesorului Petru ALEXE, care şi-a asumat sarcini de mare răspundere în consolidarea şi modernizarea învăţământului românesc actual. Prin activitatea didactică în cadrul disciplinei Proiectarea, omologarea şi certificarea produselor noi, prin participarea în numeroase comisii de evaluare,
prin sugestiile şi îndrumările acordate cu generozitate, profesorul Petru ALEXE, a contribuit direct sau indirect, la creşterea prestigiului şi la consolidarea renumelui Facultăţii de Inginerie Alimentară a Universităţii „Ştefan cel Mare" din Suceava." - a fost menţionat în Laudatio, cu ocazia oferirii titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Ştefan cel Mare" din Suceava, în data de 18 noiembrie 2010.
Acest eveniment aduce, încă o dată, recunoaştere şcolii gălăţene de industrie alimentara şi reafirmă aportul acesteia în direcţionarea învăţământului superior din România.
Este al doilea titlu de Doctor Honoris Causa pe care îl primeşte prof.dr.ing. Petru Alexe, în acest an, lucru ce reconfirmă rolul de lider pe care Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi îl are, îl păstrează şi îl consolidează.
LAUDATIO