Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Titlu de profesor emerit acordat domnului Toader Buhăescu

La inițiativa Facultății de Științe și Mediu, Senatul Universității „Dunărea de Jos” din Galați se va reuni vineri, 27 noiembrie, de la ora 11.00, într-o ședință festivă, în vederea decernării titlului onorific de profesor emerit domnului prof. univ. dr. mat. Toader Buhăescu.

Domnul  Prof. univ. dr. mat. Toader Buhăescu s-a născut pe data de 03 iulie 1934 în satul Tanacu, județul Vaslui. A absolvit, cu diploma de merit, în anul 1957, Facultatea de Matematică a Universității „Al. I. Cuza” din Iași, specialitatea matematică. După obținerea licenței în MATEMATICĂ, a fost repartizat ca profesor în învățământul preuniversitar, iar în anul 1961 a ocupat prin concurs postul de asistent la Catedra de MATEMATICĂ a Institutului Politehnic din Galați; pe documentul repartiției guvernamentale este menționată recomandarea de a activa în învățământul superior și/sau în cercetarea științifică. A preferat să se dedice carierei didactice universitare. Aceasta este instituția în care își va desăvârși destinul profesional, căreia i-a dedicat 43 de ani de activitate neîntreruptă, ocupând succesiv funcțiile de lector universitar, conferențiar și profesor universitar. În 1982, domnul profesor Toader Buhăescu dobândește titlul științific de Doctor în MATEMATICĂ, specialitatea MATEMATICĂ, pentru teza intitulată „Funcții quasi convexe”, sub conducerea științifică a reputatului prof. univ. dr. doc. Nicolae Negoescu de la Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi.

De la debutul cari­erei didactice universitare, la data de 1961, când a fost încadrat pe postul de asistent universitar, a urcat, rând pe rând, treptele ierarhiei universitare în cadrul aceleiași catedre, facultăți și universități. În anul 1966, a ocupat prin concurs postul de lector universitar, în anul 1990, a ocupat postul de conferențiar universitar, iar din 1993, postul de profesor universitar, titular al disciplinei MATEMATICĂ până în anul 2004 când s-a pensionat.

Activitatea științifică a domnului Prof. univ. dr. Toader Buhăescu s-a concretizat prin publicarea a 8 cărți de specialitate, toate din domeniul MATEMATICĂ. Alături de cărțile pe care le-a publicat, domnul profesor Toader Buhăescu a avut o contribuție importantă la cercetarea științifică printr-un număr de peste 55 de articole și studii publicate în revistele de specialitate, precum și numeroase comunicări în cadrul unor simpozioane științifice (conferințe și congrese internaționale în Cehia, Franța, Italia, Grecia, Turcia, Egipt, China). De asemenea, Domnia Sa a fost implicată în implementarea a șase proiecte de cercetare dintre care în patru a avut calitatea de coordonator.

Pentru competența profesională și spiritul managerial manifestat, a fost ales în  funcția de șef al Catedrei de MATEMATICĂ  între anii 1990 - 2004.

A fost membru în Senatul Universității „Dunărea de Jos” din Galați în perioada 1990 - 2004 și membru în Consiliul profesoral al Facultății de Ştiinţe, iar în  noiembrie 2009 a fost desemnat de către Consiliul Local al municipiului Galați „Cetățean de Onoare” al orașului.

Din anul 1990, a fost membru al Societăţii de Ştiinţe Matematice, filiala Galaţi și al Societății de Matematică „TENSOR” din Japonia. Alături de aceste recunoașteri ale prestigiului Cercetătorului și Profesorului, Omul Toader Buhăescu se bucură de aprecierea și recunoașterea colegilor, discipolilor, studenților și a tuturor cunoscuților. Înzestrat cu virtutea discreției unei personalități dăruite muncii în echipă, constructor de instituții în sensul nobil al conlucrării oamenilor motivați de idealuri înalte, risipitor de energie constructivă și sentimente umane, domnul Profesor Toader Buhăescu s-a impus ca un lider veritabil, a cărui putere de a influența persoanele din jur să îl urmeze se bazează pe entuziasmul cu care contaminează audiența, încrederea pe care o inspiră, exemplul pe care îl reprezintă. Omenia și priceperea de a face lucrurile bine și cu rost, prezența activă și luminoasă, căldura sufletească și dărnicia sentimentală i-au atras nu numai respectul, ci și afecțiunea comunității academice și profesionale a matematicienilor.

Decernarea titlului de profesor emerit al Universității „Dunărea de Jos” din Galați domnului profesor Toader Buhăescu este mai întâi o firească datorie de suflet, dar, în egală măsură, un act de profundă apreciere și recunoaștere a personalității sale incontestabile. Domnul profesor Toader Buhăescu întrunește, indiscutabil, calitățile unei personalități progresiste, pentru care „a ști” a reprezentat întotdeauna un minim lipsit de orizont, pentru ca standardul uman competitiv este „a ști și a putea” și, mai ales, „a ști să faci”, spre a dovedi că ești OM animat de idealul de a schimba totul în spiritul valorilor morale esențiale: Bine, Adevăr și Frumos.

Vivat, crescat, floreat!



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved