Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Totul despre cum poți să lucrezi în Olanda

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a găzduit, în data de 7 mai 2015, evenimentul  intitulat  „Ziua Informării EURES – Munca în Olanda”, organizat de AJOFM Galați,  în colaborare cu Ambasada Olandei la Bucureşti, sub patronajul  rețelei EURES – EURopean Employment Services. Au participat: Consulul onorific al Regatului Țărilor de Jos la Constanța, domnul Dan Coman, în al cărui portofoliu se află și Galațiul, doamna Rodica Cărăuşu - consilier pentru  afaceri  sociale în România, consilierul  Frans Buter - din partea EURES-Olanda, domnul Cezar Năstase – directorul AJOFM Galați, doamna Mihaela Pîrăianu - consilier EURES, prof. univ. dr. ing. Leonard Domnișoru – decanul Facultății de Arhitectură Navală.

Destinat gălățenilor interesați de un loc de muncă în Olanda, evenimentul a reunit aproximativ 100 de studenți din anii terminali, dar și șomeri interesați să își găsească un loc de muncă în străinătate. Este a doua sesiune de informare organizată de Ambasada Olandei la București și AJOFM Galați în acest an, cu scopul de a-i ajuta pe cei interesați să se documenteze  înainte de a decide să lucreze în Olanda sau într-un alt stat UE, pentru a reduce riscul  experimentării unor condiții inacceptabile de muncă. Olanda și România au întărit cooperarea privind buna funcționare a piețelor muncii din cele două țări prin semnarea, în 2010, a unui Memorandum de Înțelegere și prin lansarea, în 2013, a unei Declarații comune în acest sens.

Participanții au aflat lucruri utile despre pașii ce trebuie urmați pentru angajare prin accesarea locurilor de muncă disponibile pe portalurile www.eures.europa.eu, respectiv www.eures.anofm.ro. Informații esențiale în acest sens  se pot obține de la consilierul EURES din cadrul AJOFM Galați.

Consilierul olandez Frans Buter i-a sfătuit pe gălățeni să nu plece  în străinătate până nu au  semnat un contract de muncă ferm și chiar să meargă în întâmpinarea angajatorului, printr-o bună documentare prealabilă și prin redactarea unui CV personalizat, în funcție de cerințele specifice ale postului de lucru solicitat. De asemenea, Frans Buter le-a atras atenția participanților  asupra faptului că nu toate agențiile de plasare a forței de muncă sunt bine intenționate, iar în cazul în care apar probleme între angajator și angajat trebuie sesizată Inspecția Muncii.

Cei prezenți au primit broșuri de informare, realizate de Ministerul  Afacerilor Sociale  și al Ocupării din Olanda, dar și de către ANOFM și au aflat cum se pot  adapta mai ușor la regulile comunităților unde vor  lucra. „Informează-te complet, angajează-te corect!” este moto-ul sesiunii derulate pe 7 mai la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. 

În topul județelor de unde pleacă cei mai mulți români să lucreze în Olanda, Galațiul ocupă unul dintre primele locuri.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved