Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

UGAL INVENT – 81 de invenții în competiție, la Galați

De astăzi, până vineri, în holul Universității „Dunărea de Jos” din Galați se desfășoară cea de-a doua ediție a Salonului UGAL INVENT, organizat de instituția gazdă în colaborare cu Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR), Academia de Științe Tehnice din România, IPA Galați - Enterprise Europe Network și MultiPrint. În concurs, anul acesta,  au fost înscrise 81 de invenții, din domenii diverse: medicamente, produse cosmetice, produse alimentare sau tehnologii de obţinere a acestora, dispozitive mecanice şi electronice, procedee inovatoare de acoperire a suprafeţelor.

Anca Nicolau, prorectorul Universității „Dunărea de Jos”, a anunțat în deschiderea salonului, că în cursul zilei de joi, după amiază, între orele 15,00 și 17,00 va avea loc o întâlnire a inventatorilor cu reprezentanții mediului de afaceri. De asemenea, va fi prezentă în cadrul salonului doamna Salomia Apostol, consultant pe probleme de proprietate intelectuală, care îi va putea consilia pe participanți cu privire la posibilitatea punerii în practică a invențiilor. Juriul acestei ediții este alcătuit din: Mihai Mihăiță – președintele AGIR, profesorul Laurențiu Slătineanu, de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, inventatorul Doru Tătar și profesorii universitari Nicolae Oancea, Leonard Domnișoru și Constantin Apetrei, de la instituția gazdă.

În cursul zilei de joi va avea loc examinarea lucrărilor. La final, vor fi acordate medalii de aur, argint și bronz, precum și premii pentru cel mai tânăr inventator, pentru cea mai bună inventatoare și pentru decanul de vârstă al inventatorilor prezenți la această ediție.

Cătălin Fetecău, decanul Facultății de Inginerie, a mulțumit celor ce au făcut posibilă această ediție – sponsorii IPA și APAN, a remarcat prezența la salon a studenților gălățeni, în cadrul colectivelor de inventatori și a precizat faptul că începând de la ediția a treia, de anul viitor, UGAL va avea ca parteneri în organizare Institutul Național de Inventică Iași și Universitatea Tehnică a Moldovei de la Chișinău.

O noutate tentantă pentru tineri, anul acesta, APAN oferă un număr de opt joburi part-time studenților gălățeni, prin care își manifestă deschiderea spre a le oferi posibilitatea de a învăța, de a face practică, de a elabora lucrarea de licență și de a se pregăti pentru un job full-time în domeniile IT, mecanică, finanțe și marketing. Studenții trebuie doar să completeze un formular, care poate fi procurat de la standul APAN din cadrul salonului. Totodată, Grupul de firme APAN oferă și un premiu de 1.000 de lei pentru o invenție participantă la salon.

Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc vineri, la ora 12,00, în sala Aula Magna, din strada Domnească nr.111.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved