Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

UGAL-NANO-1

 

 

Centrul de Nanostructuri si Materiale Functionale (CNMF) de la Facultatea de Metalurgie si Stiinta Materialelor din cadrul Universitatii „Dunarea de Jos" din Galati, în parteneriat cu Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Galaţi, organizează miercuri, 9 iunie 2010, Simpozinul „Impactul Nanotehnologiilor şi Nanomaterialelor asupra dezvoltării industriale şi calităţii vieţii".

Nanotehnologiile şi nanomaterialele s-au impus în ultimul deceniu ca domeniul de cea mai mare actualitate şi cu cea mai mare dinamică. Impactul nanotehnologiilor asupra dezvoltării industriale şi a societăţii este considerat revoluţionar, comparabil cu impactul pe care l-a avut în ultimele decenii dezvoltarea tehnologiei informaţiei. Deja multe nanomateriale sunt utilizate şi se preconizează ca jumătate din noile materiale care vor apărea vor fi obţinute cu ajutorul nanotehnologiilor în domenii ca: electronică, informatică şi comunicaţii, bioinginerie şi biomedicină, industriile farmaceutică şi cosmetică, tehnică militară, surse alternative de energie, construcţii,  aeronautică, ingineria mediului etc.

Simpozionul îşi propune o informare reciprocă privind preocupări în domeniul Nano ale cadrelor didactice, cercetătorilor/doctoranzilor şi studenţilor din universitate,  o  informare a viitorilor potenţiali candidaţi (elevi de la liceele gălăţene) privind acest domeniu de interes deosebit pentru dezvoltarea societăţii şi posibilităţile de a se specializa în acest domeniu ştiinţific şi tehnologic de top, precum şi discuţii cu reprezentanţi ai mediului industrial/afaceri (IMM-uri.) privind posibilităţi şi perspective de colaborare pentru dezvoltarea de tehnologii şi produse avansate/cu mare valoare adaugată. Pregătirea forţei de muncă înalt calificată pentru cercetare şi implementare a nanotehnologiilor şi nanomaterialelor în diverse domenii este de o deosebită importanţă. În cadrul simpozionului vor fi abordate, de asemenea, aspectele legate de evaluarea riscurilor potenţiale pentru mediu şi sănătate pe care le implică dezvoltarea nanotehnologiilor şi nanomaterialelor.

Deschiderea simpozionului va avea loc în Amfiteatrul D11, corpul D (strada Domneasca nr.111), ora 9.30.

Director CNMF, prof.dr. Viorica Muşat.

 




 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved