Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

UGALnano2

 

 

Centrul de Nanostructuri şi Materiale funcţionale - CNMF de la Facultatea de Metalurgie, Ştiinţa Materialelor şi Mediu, în colaborare cu Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Galaţi, organizează, în data de 19 Mai 2011, a doua ediţie a Simpozionul UGALnano2 - Impactul Nanotehnologiilor şi Nanomaterialelor (N&N) asupra Dezvoltării Industriale şi Calităţii Vieţii.

Deschiderea oficială a Simpozionului UGALnano2 va avea loc în corpul D (Str. Domnească nr.111), amfiteatrul D13, ora 9:30.

Simpozionul îşi propune să contribuie în plan local şi regional la dezvoltarea relaţiilor dintre cei 3 actori principali în implementarea strategiei naţionale şi internaţionale din domeniul Nanotehnologiilor şi Nanomaterialelor: Învăţământ-Cercetare-Mediul economic. Obiectivele acestei ediţii continuă tradiţia primei întâlniri de acest gen şi anume:

  • - Diseminarea de informaţii şi de rezultate ştiinţifice obţinute în universitatea noastră şi în ţară privind domeniul nanomaterialelor şi nanotehnologiilor;
  • - Încurajarea tinerilor (doctoranzi, studenţi, elevi de liceu) pentru a cunoaşte şi a se specializa în acest domeniu de top şi de viitor;
  • - Coagularea forţelor din cadrul universităţii şi comunităţii locale în vederea dezvoltării activităţilor de informare, cercetare şi implemenatre a nanomaterialelor şi nanotehnologiilor în activităţi productive si comerciale.

În cadrul acestei ediţii vor participa cu prezentări ştiinţifice, alături de cadre didactice de la UDJG,    specialişti cercetători de la Institutul pentru Cercetare & Dezvoltare în Microtehnologii IMT Bucureşti,  de la firma Nitech Bucureşti şi reprezentantul firmei  (distribuţie aparatură pentru investigare avansată a nanomaterialelor).

Foarte imbucurator este faptul că la această a 2-a ediţie, numărul prezentărilor realizate de doctoranzi, studenţi şi elevi a crescut semnificativ. NANOTEAM-NITECH Bucureşti va oferi premii celor mai bune prezentări realizate  de aceşti tineri.

De asemenea, firma NITECH-NANOTEAM va fi prezentă cu un microscop electronic tip HITACHE TABLETOP MICROSCOPE TM 3000, cu care se vor efectua diferite teste la care pot participa şi persoanele prezente la Simpozionul UGALnano2. Participanţii vor avea posibilitatea să testeze şi probe aduse de dânşii.

Cu ocazia acestui simpozion, organizatorii doresc să pună în discuţie şi oportunitatea înfiinţării unei Societăţi (gălăţene) de Nanotehnologii şi Materiale Funcţionale. În acest scop, toţi cei interesaţi sunt invitaţi să-şi exprime punctul de vedere şi să participe la discuţia care va avea loc pe această temă, în cadrul simpozionului UGALnano2, Joi -19 Mai , ora 15.

Mai multe amănunte despre program si alte detalii puteti afla pe site-ul Centrului de Nanostructuri şi Materiale funcţionale: http://www.cnmf.ugal.ro/ugalnano2.html

 

 




 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved