Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Un nou proiect finanțat din fonduri europene și derulat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi anunţă lansarea Proiectului MIS ETC 1676 „Cross-border interdisciplinary cooperation for the prevention of natural disasters and mitigation of environmental pollution in Lower Danube Euroregion / Cooperare interdisciplinară transfrontalieră pentru prevenirea dezastrelor naturale și reducerea poluării mediului în Euroregiunea Dunărea de Jos”, din cadrul Programului Operațional Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.

Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de statele participante în program.

Perioada de implementare a proiectului este de 22 luni iar valoarea totală este de 1.695.782,80 EURO, din care valoarea nerambursabilă este de 1.526.204,52 EURO.

Proiectul va fi realizat în parteneriat de către:
  • Universitatea "Dunărea de Jos" din Galati, România (UDJG);
  • Institutul de Zoologie, Academia de Științe a Moldovei, Chișinău, Moldova;
  • Institutul de Geologie și Seismologie, Academia de Științe a Moldovei, Chișinău, Moldova;
  • Centrul Științific Ucrainean pentru Ecologia Mării, Odesa, Ucraina (UkrSCES).

Obiectivul principal al proiectului este întărirea cooperării transfrontaliere în scopul elaborării de soluții pe termen lung pentru reducerea poluării, dezvoltare sustenabilă și pregătirea pentru situații de urgență în Euroregiunea „Dunărea de Jos”.

Obiective specifice:
  • integrarea capacităților și expertizei instituțiilor partenere pentru a evalua impactul transfrontalier al problemelor de mediu în bazinul Dunării de Jos;
  • studiul de fezabilitate al planului de dezvoltare al comunităților pilot și pentru prevenirea dezastrelor;
  • crearea unui mecanism capabil să furnizeze suport științific pentru factorii de decizie în vederea elaborării de politici referitoare la prevenirea impactului negativ al potențialelor accidente naturale și antropice în regiune;
  • creșterea nivelului de conștientizare a populației din regiune cu privire la problemele de mediu cu impact transfrontalier;
  • încurajarea implicării tinerilor cercetători, a studenților de la programele de licență, masterat și doctorat în domeniul cercetării transfrontaliere de mediu;
  • îmbunătățirea situației ecologice în Euroregiunea Dunărea de Jos.

Rezultatul principal al proiectului este crearea primei rețele interdisciplinare din  Euroregiunea Dunărea de Jos pentru evaluarea mediului – INPOLDE.

Manager de proiect este conf. univ. dr. Antoaneta Ene, de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Facultatea de Științe și Mediu.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved