Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați sprijină studenții mediciniști în proiecte de cercetare

În perioada 12-14 mai 2016, la Chișinău, are loc cea de-a VI-a ediție a Congresului Internațional pentru studenți și tineri medici „MedEspera”, eveniment organizat de Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină (ASRM), în parteneriat cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Chișinău, Republica Moldova. În cadrul acestei manifestări, participanții au oportunitatea de a-și prezenta rezultatele cercetărilor efectuate de-a lungul timpului, la una din secțiunile: științe fundamentale, științe chirurgicale, științe medicale, farmacie, stomatologie, sănătate publică, etică, deontologie medicală și nursing, dar pot lua parte și la conferințe și workshop-uri, ce vor fi susținute atât de profesori autohtoni, cât și de profesori de peste hotare. Lucrările științifice vor fi evaluate de comisii de specialitate, iar cele mai bune vor fi premiate.

Cu acest prilej, peste 30 de studenți ai Facultății de Medicină și Farmacie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați vor merge în perioada mai sus menționată la Chișinău, lucru ce a fost posibil datorită conducerii Universității, care a pus la dispoziție un mijloc de transport gratuit pentru aceștia, majoritatea fiind voluntari ai organizației Societatea Studenților Mediciniști Galați (SSMG). Acestei delegații „mediciniste” i se alătură și doamna Șef Lucrări Dr. Cerasella Dorina Șincar, profesor al Facultății, care va fi și membru în comisia de specialitate pentru secțiunea Stomatologie. Studenții s-au pregătit temeinic să reprezinte cât mai bine facultatea și universitatea de la care provin și promit să aducă acasă cât mai multe premii, fiind o ocazie inedită pentru ei să cunoască mediul academic din Chișinău, să interacționeze cu studenți din toate colțurile lumii, dar și să afle ultimele noutăți din punct de vedere medical și farmaceutic.

„Fidelă misiunii asumate, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați pune un accent deosebit pe activitatea de cercetare și de valorificare a acesteia. Tematica deosebită și audiența de care se bucură Congresul Internațional pentru studenți și tineri medici MedEspera, ajuns la cea de-a șasea ediție, demonstrează anvergura acestei întâlniri. MedEspera este un eveniment notabil, ce oferă studenților medicinişti gălățeni posibilitatea de a face schimb de experienţă şi transfer de cunoştinţe cu studenți de la alte facultăți similare din peste 10 țări. Le doresc studenților gălățeni succes deplin în prezentarea lucrărilor științifice realizate, dar și un fructuos schimb de idei pe durata congresului de la Chișinău”, declară rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. dr. ing. Iulian Gabriel Bîrsan.

„Nu este prima colaborare de acest gen pe care studenții de la medicină o stabilesc. De-a lungul timpului, relațiile dintre studenții din Galați și Chișinău au fost puternic consolidate prin diferite schimburi de experiență, facilitate de Societatea Studenților Mediciniști Galați, cum ar fi proiectul „Săptămâna Academică: Maladiile secolului XXI”, desfășurat în perioada 16-22 februarie 2015 - prilej cu care 10 studenți gălățeni au mers la cursuri și laboratoare, timp de o săptămână, la Universitatea „Nicolae Testemițanu”, numeroase ediții ale schimburilor interuniversitare „TransMed”, dar și prin intermediul Congresului pentru studenți, farmaciști și medici rezidenți  „Galmed”, la care studenții moldoveni participă într-un număr foarte mare, ediție cu ediție. Și atunci Universitatea a facilitat pentru aceștia cazarea gratuită în perioada evenimentului medical”, declară Ionica Nistor, președinta SSMG.

Congresul medical gălățean se va desfășura și anul acesta, la sfârșitul lunii noiembrie, fiind deja la ce-a de-a șasea ediție, prilej cu care Societatea Studenților Mediciniști Galați are onoarea de a invita toți studenții, dar și medicii rezidenți, atât din țară, cât și de peste hotare să participe la acestă manifestare deosebită pentru lumea medicală gălățeană și nu numai.



 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved