Universitate cu "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT" acordat de A.R.A.C.I.S. în 2008 şi 2013
 
Departamente
Viață studențească
Orașul Galați
Casa de cultura a studentilor
UGAL on web

Zilele Porţilor Deschise

         „Zilele Porţilor Deschise" reprezintă o amplă campanie de informare şi promovare desfăşurată în rândul elevilor de liceu, la sediul Universităţii din str. Domnească Nr. 47 şi în mass-media, pentru a pune la dispoziţia candidaţilor informaţii utile şi pentru a câştiga încrederea acestora.

         Evenimentul este la a doua ediţie într-o astfel de formă centralizată şi se va desfăşura în perioada 21-22 aprilie 2010. Manifestarea constituie o acţiune absolut necesară în contextul integrării europene: permite accesul liber la informaţii şi studii, prezintă oferta diversificată a Universităţii ,,Dunărea de Jos" din Galaţi, facilitează dezvoltarea şi promovarea acelor specializări de studiu care conduc la alinierea României la standarde internaţionale şi, pe termen lung, contribuie la funcţionalitatea unei economii de piaţă eficiente.

         „Zilele Porţilor Deschise" organizate de Universitatea ,,Dunărea de Jos" din Galaţi se adresează elevilor de liceu din clasele a XII-a, indirect profesorilor şi părinţilor. În plus, evenimentul are în vedere şi acel segment al studenţilor care doresc să îşi continue studiile la a doua facultate, prin învăţământ la distanţă sau cu frecvenţă redusă, respectiv la un masterat. Numărul total de tineri care vor fi expuşi mesajelor se ridică la peste 3500, în 31 de licee, numărul estimat pentru participanţii efectiv depăşind 1000. Acestora li se adaugă profesori cooptaţi în aceste activităţi, precum şi părinţi care vor dori să participe la eveniment.

         Fiind o campanie de informare şi promovare, „Zilele Porţilor Deschise" vizează în primul rând oferirea unei baze de informaţii necesare posibililor candidaţi:

         - care sunt domeniile şi specializările din cadrul celor 16 facultăţi ale Universităţii;

         - câte locuri sunt puse la dispoziţie;

         - în ce constă examenul de admitere;

         - care este aria curriculară propusă pe parcursul studiilor;

         - ce perspective oferă fiecare specializare în parte etc.

         Mesajul campaniei se va adresa în primul rând liceenilor şi, indirect, părinţilor şi profesorilor, care au putere de decizie.

         Pentru a obţine informaţii detaliate publicul va avea la dispoziţie materiale promoţionale şi informative: broşuri, pliante, ghidul candidatului, prezentări Power-Point, prezentări video etc. Activităţile vor fi completate de expoziţii de carte şi proiecte, vizite în sălile de curs şi de laborator ale facultăţilor.

         De ce Zile ale porţilor deschise? O unitate de învăţământ fără discipoli este o instituţie fără viaţă. Cu atât mai mult, o universitate fără studenţi este ca o mare şi frumoasă casă nelocuită. Pentru a atrage tinerii către instituţia noastră este firesc şi este în spirit european să ne prezentăm activitatea, să dăm dovadă de transparenţă în ceea ce priveşte preocupările în domeniul de competenţe şi să ne etalăm valorile. Acest lucru este, pentru o instituţie de învăţământ superior, cu atât mai imperios cu cât în ultimii ani asistăm la o scădere demografică dar şi la o migraţie a tinerilor către şcoli din vest. Universitatea ,,Dunărea de Jos" din Galaţi nu face excepţie şi îşi deschide porţile pentru absolvenţii de liceu şi pentru toate persoanele dornice să urmeze a doua facultate sau care vor să se perfecţioneze urmând cursurile unui masterat.

Stimaţi tineri, vă aşteptăm la noi pentru a vă informa!




 
Login
Cautare
cuvinte cheie
Introdu adresa de email pentru a primi un raport cu ultimele stiri din universitate
Prezentare Carte
Security, Safety and Continuity on Agrifood Chain



Autor: Silvius STANCIU
Pret: 31,00 £ RON
Ce resurse ati dori sa gasiti aici pe site?
Str. Domnească, nr. 47, 800008 – Galaţi,ROMANIA
Fax: (+40) 236 46.13.53
Copyright© 2009 Universitatea Dunarea de Jos - Galati. All rights reserved